Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ماه‌های اخیر گرانی تا آنجایی پیش رفته که تقریبا مرحله‌ای در زندگی نمانده که بتوان بدون وام و قرض از پس هزینه‌های آن برآمد و حالا برای همه چیز وام تعریف شده است از تولد تا مرگ!

وام فرزندآوری، وام ناباروری، وام سربازی، وام خرید یا اجاره مسکن، وام خرید کالا، وام ازدواج، وام طلاق، وام بازنشستگی و حتی وام خرید قبر از انواع وام‌هایی هستند که هر بار با شرایطی جدیدی، قانونی یا غیرقانونی، ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان وام طلاق یا مهریه و یارانه برای کفن‌ و دفن را شاید کمتر شنیده باشید. راه‌هایی برای پرداخت اقساط مهریه یا هزینه‌های کفن و دفن که کمتر افرادی مشمول آن می‌شوند و مبلغ آن هم اندک است.

بر اساس تبصره ۱۶ بند «ج» لایحه بودجه ۱۴۰۰، مبلغی برای پرداخت وام قرض الحسنه دیه زندانیان نیازمند، زنان زندانی و زندانیان بدهکار مهریه در نظر گرفته شده است. این وام با معرفی ستاد دیه کشور پرداخت می‌شود.

علی مهربان، قائم مقام و مسئول امور مالی ستاد دیه کشور، در گفتگویی در این باره عنوان می‌کند: همانطور که در سال‌های گذشته برای مهریه تسهیلات بانک فراهم شده بود امسال هم با توجه به قانون بودجه مبلغ پنج هزار میلیارد تومان به واجدین شرایط تعلق می‌گیرد.

آنطور که مهربان توصیح می‌دهد محدودیت سقف پرداخت وام به زندانیان وابسته به میزان حکم مجرم است و برای استان‌های مختلف هم هیچ فرقی ندارد اما اولین و مهم‌ترین شرط پرداخت این است که فرد به خاطر مهریه به زندان افتاده باشد.

او تاکید می‌کند: قدرالسهم استان‌ها به طور مساوی تقسیم می‌شود و در چهار بانک عامل ملی، ملت، صادرات و تجارت با معرفی مددجویان از سوی ما، توزیع می‌شود.

شرایط پرداخت چیست؟

سیداسدالله جولایی، رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور نیز در ادامه درباره شرایط پرداخت این وام به تجارت‌نیوز، توضیح می‌دهد. به گفته او دولت مستقیم پول را در اختیار ستاد دیه قرار نمی‌دهد بلکه آن را در اختیار دادگستری قرار می‌دهد و فقط با معرفی ستاد دیه پرداخت می‌شود.

جولایی ادامه می‌دهد: مهریه جز اولویت‌های پرداخت ما نیست و سعی داریم افرادی مورد مساعدت قرار دهیم که ناخواسته به زندان افتاده‌اند نه کسانی که با صحت کامل عقل و اراده تعهدی را پذیرفته و حالا از ایفای آن عاجز شده.

او می‌افزاید: بنابراین زندانیان مهریه در اولویت ما نیستند مگر زمانی که مشخص شود شخصی واقعا ناتوان مالی است و مهریه معقولی تعیین کرده مثلا سه یا پنج سکه، اما با این حال توان پرداخت یک سکه را هم ندارد.

این مسئول درباره شکل پرداخت این وام نیز توضیح می‌دهد: با توجه به اقساطی که برای فرد تعیین شده اگر توانایی پرداخت قسط را نداشته باشد، ستاد دیه به او کمک می‌کند به این صورت که به بانک معرفی می‌شود و مبلغی بدون سود با اقساط خرد به او داده می‌شود.

به گفته او فرقی ندارد مهریه چقدر باشد، بعد از تایید دادخواست ناتوانی در پرداخت، ستاد نهایتا یک تا دو سکه را می‌تواند پرداخت کند تا قسط اولیه پرداخت شود و فرد فقط بتواند از زندان آزاد شود.

قبر ۲۰ میلیونی و یارانه دو میلیونی!

ناتوانی در خرید قبر هم موضوع دیگری است که اخیرا روزنامه همشهری درباره آن گزارشی تهیه کرده است.

این که عده‌ای حتی با مرگ هم نمی‌توانند از قسط، وام و بدهی راحت شوند و برای خرید قبر هم کارشان به قسط و وام کشیده است. آن هم در حالی که گزارش‌ها می‌گوید برخی دیگر به راحتی تا ۱۵۰ میلیون تومان برای خرید قبر هزینه می‌کنند!

با این حال بر اساس تعرفه‌های مصوب شورای شهر تهران بیشترین قیمت قبر باید بیست میلیون تومان و کمترین آن رایگان باشد. البته قبرهای رایگان نیز با محدودیت مواجه است و به بیش از ۱۵ هزار قبر نمی‌رسد.

چند سالی است که سنگ‌های ایرانی جای سنگ قبرهای ارزان چینی را گرفتند و با ممنوعیت واردات این سنگ‌ها، یک کفن و دفن دست‌کم چندمیلیون تومانی برای خانواده آب می‌خورد.

در چنین وضعیتی تنها کمکی که خانوارها در این شرایط می‌توانند دریافت کنند کمک هزینه کفن و دفن سازمان تامین اجتماعی است.

براساس بند ۱۸ ماده ۲ قانون تامین اجتماعی کمک هزینه کفن و دفن مبلغ مقطوعی است که برای تامین هزینه‌های مربوط به کفن و دفن بیمه شده، در مواردی که خانواده او این امر را به عهده می‌گیرند، به بازماندگان وی پرداخت می‌شود. این وام معادل یک ماه حداقل حقوق( دو میلیون و ۶۵۵ هزار تومان) است.

مدارکی که برای دریافت هزینه کفن و دفن لازم است نیز دفترچه درمانی متوفی،گواهی فوت بیمه شده، مستندات و مدارک مربوط به کفن و دفن (فاکتور و …) است.

منبع: فردا

کلیدواژه: وام مهریه کفن و دفن خرید قبر ستاد دیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۲۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در شرایطی که در هفته‌های گذشته کار واگذاری استقلال و پرسپولیس به کنسرسیوم‌هایی متشکل از زیرمجموعه‌های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و 6 بانک کشور انجام شده بود، اما همچنان در سامانه سازمان بورس و اوراق بهادار، این تغییرات صورت نگرفته است.

به نقل از ورزش سه در واقع پس از واگذاری 85 درصد از سهام پرسپولیس به بانک‌های: بانک شهر (30 درصد)، تجارت و ملت (هر کدام 20 درصد) و رفاه، اقتصاد نوین و صادرات (هر کدام 5 درصد) و واگذاری 85 درصد از سهام استقلال به: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (۵ درصد)، شرکت‌های پتروشیمی بندرامام خمینی (ره)، شهید تندگویان، بوعلی و پارس (هر کدام 20 درصد)، این دو باشگاه از زیر سایه وزارت ورزش و جوانان خارج شدند.

با این حال، همچنان در سایت رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار و مقابل نام سهامداران دو باشگاه، تغییری دیده نمی‌شود. با مراجعه به سایت مذکور و جستجوی نام استقلال و پرسپولیس، مشاهده می‌شود که از وزارت ورزش و جوانان به عنوان سهامدار اصلی سرخابی‌ها با 90 درصد سهام نام برده شده است.

ضمن اینکه از زمان واگذاری سرخابی‌ها، هنوز این دو باشگاه هیچ اطلاعیه رسمی مبنی بر واگذاری را در سامانه کدال منتشر نکرده‌اند.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902817

دیگر خبرها

  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • جزئیات پرداخت ارز به زائران حج
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود/ هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • برخورد قاطع با عرضه خارج از شبکه لاستیک خودروی یارانه‌ای
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • طرح فجرانه کالابرگ ادامه پیدا می‌کند؟
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!